Subaru BOXER

Subaru-star
Subaru tehnologija u savršenoj ravnoteži.
Odgovara na sva vaša očekivanja, postiže svoj maksimum.

TEHNOLOGIJA

SUBARU

Konfiguracija motora SUBARU BOXER s vodoravno suprotstavljenim klipovima pod kutem od 180 stupnjeva. Profil je niži i plosnatiji nego što je to slučaj kod drugih tipova motora radi čega motor, a time i cijelo vozilo, ima niže težište i bolju ravnotežu. Nadalje, suprotstavljeno gibanje klipova prirodno pridonosi smanjenju vibracija.

subaru-boxer
subaru-uravnotezenost

Zašto Subaru Boxer?

 

Za razliku od motora s V ili linijskom konfiguracijom, suprostavljeno gibanje klipova koji se postavljaju jedan iznad drugog, pomaže smanjiti vibracije  ne prirodan način, bez potrebe za uvođenjem dodatnih izjednačavajućih sila koje onda dodaju na težini i kompleksnosti.

URAVNOTEŽEN

I POD

KONTROLOM

SUBARU BOXER motori ističu se savršenom ravnotežom učinkovitosti, snagom i niskom emisijom ispušnih plinova. U svaki Subaru model integriran je Boxer motor koji najviše odgovara njegovim karakteristikama i odgovara svim njegovim zahtjevima. Kontaktirajte nas i dobijte detaljnije informacije o Subaru Boxer benzinskim i dizelskim motorima!

KONTAKTIRAJTE NAS

Prirodno uravnotežen

 

Sve komponente u gibanju motora s vodoravno suprotstavljenim klipovima (klipnjače, klipovi, bregaste osovine, mehanizam ventila) postavljeni su vodoravno i što je niže moguće. Zato automobili SUBARU imaju niže težište u usporedbi s motorima s V ili linijskom konfiguracijom, što znači i da imaju poboljšane performanse kao i da je njima lakše upravljati.

Horizontalno suprotstavljeni klipovi pod kutem od 180 stupnjeva
doprinose nižem težištu i boljoj ravnotežu te prirodno pridonose smanjenju vibracija

SUBARU

e-BOXTER

Novi sustav hibridnog pogona Subaru

 

Sustav e-BOXER Subaru nove generacije kombinira motor Boxer Subaru s električnim motorom te nudi sportsku vožnju, udobnu i tihu kabinu bez neugodne buke i vibracija čak i na neravnim cestama.

Motor Boxer Subaru + Električna pogonska jedinica

 

Za postizanje učinkovite vožnje sustav e-Boxer Subaru regulira omjer upotrebe dvolitrenog motora s izravnim ubrizgavanjem i električnog motora te se tako prilagođava različitim uvjetima vožnje. U kombinaciji s mjenjačem Lineartronic postiže se još veća tišina, glatkoća vožnje i snaga za udobnu i ugodnu vožnju u raznim situacijama. Nadalje, električna pogonska jedinica i baterijski sklop uzdužno su raspoređeni. Motor je smješten veoma nisko te tako postavljen sustav doprinosi još nižem težištu i boljoj raspodjeli težine vozila.

Reaktivnost na komande i stabilnost u zavojima

Dok kod drugih sustava na upravljivost može utjecati dodatna težina električne pogonske jedinice, strateško pozicioniranje komponenti sustava e-BOXER Subaru jamči stabilnost cijelog vozila. e-BOXER se zahvaljujući svojoj konfiguraciji nalazi veoma nisko, a baterija i ostale komponente smještene su iznad stražnje osovine, što omogućuje brz odziv i veću stabilnost u zavojima.

 

Uzbudljiv na autocesti. Siguran u off-road vožnji

Sustav e-BOXER Subaru u pogledu ubrzanja konkurira benzinskim vozilima više klase te nudi uzbudljive karakteristike i sigurnu vožnju na blatnjavim i neravnim cestama.

 

Gradska vožnja je udobna i jednostavna

Kompaktan električni motor visokih performansi omogućuje brzo i reaktivno ubrzanje u slučaju vožnje jednoličnom brzinom ili nakon usporavanja, što omogućuje udobnu gradsku vožnju bez stresa, čak i u slučaju prometnih gužvi.

Motor Boxer Subaru

Maksimalna snaga:
110 kW (150 KS) / 5.600 – 6.000 okr/min
Maksimalan okretni moment: a
194 Nm (19,8 kgfm) / 4.000 okr/min

 

Električni motor

Maksimalna snaga:
12,3 kW (16,7 KS)
Maksimalan okretni moment:
66 Nm (6,7 kgfm)