Subaru BOXER

Subaru-star
Subaru tehnologija u savršenoj ravnoteži.
Odgovara na sva vaša očekivanja, postiže svoj maksimum.

TEHNOLOGIJA

SUBARU

Konfiguracija motora SUBARU BOXER s vodoravno suprotstavljenim klipovima pod kutem od 180 stupnjeva. Profil je niži i plosnatiji nego što je to slučaj kod drugih tipova motora radi čega motor, a time i cijelo vozilo, ima niže težište i bolju ravnotežu. Nadalje, suprotstavljeno gibanje klipova prirodno pridonosi smanjenju vibracija.

subaru-boxer
subaru-uravnotezenost

Zašto Subaru Boxer?

 

Za razliku od motora s V ili linijskom konfiguracijom, suprostavljeno gibanje klipova koji se postavljaju jedan iznad drugog, pomaže smanjiti vibracije  ne prirodan način, bez potrebe za uvođenjem dodatnih izjednačavajućih sila koje onda dodaju na težini i kompleksnosti.

URAVNOTEŽEN

I POD

KONTROLOM

SUBARU BOXER motori ističu se savršenom ravnotežom učinkovitosti, snagom i niskom emisijom ispušnih plinova. U svaki Subaru model integriran je Boxer motor koji najviše odgovara njegovim karakteristikama i odgovara svim njegovim zahtjevima. Kontaktirajte nas i dobijte detaljnije informacije o Subaru Boxer benzinskim i dizelskim motorima!

KONTAKTIRAJTE NAS

Prirodno uravnotežen

 

Sve komponente u gibanju motora s vodoravno suprotstavljenim klipovima (klipnjače, klipovi, bregaste osovine, mehanizam ventila) postavljeni su vodoravno i što je niže moguće. Zato automobili SUBARU imaju niže težište u usporedbi s motorima s V ili linijskom konfiguracijom, što znači i da imaju poboljšane performanse kao i da je njima lakše upravljati.

Horizontalno suprotstavljeni klipovi pod kutem od 180 stupnjeva
doprinose nižem težištu i boljoj ravnotežu te prirodno pridonose smanjenju vibracija